09-01-08

Schrijfwedstrijd

 

De wereld cirkelde als een helikopter boven haar hoofd. Hij bleef hangen en alles om haar heen waaide weg. Zij ook bijna maar toch bleef ze staan. Zo was het haar verteld. Ze vroeg zich af in welk verhaal ze nu weer de hoofdrol zou spelen. Ze hoopte dat het iets romantisch was. De kans was klein. Jury’s gaan er prat op romantiek niet te dulden. Ze houden ook niet zo van dure woorden. Dan zei ze beter: jury’s vinden romantiek maar niets.

Iets verder zag ze haar tegenspeler staan. Hij droeg zo’n lange zwarte mantel die alle moderne mannen tegenwoordig dragen. Hij streek zijn haren niet uit zijn ogen toen de wind ze daarheen blies. Dat sprak wel voor hem natuurlijk. Hij wandelde heen en weer. Ze bedacht dat hij zich nu ook moest afvragen wat er zou gebeuren. Bijna wilde ze heel banaal een sigaret opsteken. Ze weerhield zich. Twijfelde. Sigaretten werden altijd geapprecieerd in niet-romantische verhalen. Het smaakte slecht en ze moest een beetje hoesten maar ze hanteerde het witte staafje alsof ze nooit iets anders had gedaan.

De helikopter vloog weg en toen wisten ze beiden dat het spel begonnen was. Er zouden onverwachte dingen gebeuren en langzaam zouden hun karakters vorm krijgen. De kleur van hun ogen zou duidelijk worden alsook hun muzieksmaak, soort schoenen en of ze strenge of milde moeders hadden.

18:58 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |