17-08-07

~ Ongediertje ~

 

Ah, daar ben je weer! Ik begon me al af te vragen waar je zolang bleef. Of ik je nu eindelijk al een naam gegeven heb? Nee, sorry, maar hoe zou jij jezelf omschrijven? En nee ik kan het ook niet aan iemand anders vragen, die zou het niet begrijpen…

 

Je kruipt in mijn hoofd en blijft daar ongevraagd de hele dag zitten. Je doet mijn hartslag versnellen van “gewoon snel” naar “buitengewoon snel”. Je doet me dromen, zuchten en hartjes tekenen op mijn cursussen. En nee ik kan je niet gewoon verliefdheid noemen. Zeker geen liefde. Daar ben je te vluchtig voor, te spannend, te ver van mijn bed en te diep in mijn hoofd. Je bent ook niet echt passie, zo van op afstand beleefd. Platonische passie? Laat me niet lachen.

 

Misschien ben je wel een diertje, een ongediertje dat slechts één magisch moment nodig heeft om me voor weken en maanden te plagen. Dan wordt die vluchtige kus plots een heel gebeuren. Het stuntelige wordt vervangen door zijn hand die meteen de perfecte plaats in mijn hals vindt. Mijn verwondering en lichte terughoudendheid verdwijnen en ik geef me volledig over. Filmisch ben je ook. Want hoewel er helemaal geen licht was op die tussentrede op de trap, zie ik hem haarscherp voor me, mijn handen tussen zijn rug en de rugzak, zijn ogen op een duimbreedte van de mijne.

 

Irrealistisch ook en onwerkelijk. Megalomaan ben je. En veel te romantisch. Ja nu komen we in de buurt. Wie of wat je ook bent, je bent veel te romantisch. Je trekt je van niemand of niets ooit iets aan. Je knippert één keer met je ogen en beslist voor ik ook maar kan nadenken: ja of nee. Dan kan de hele wereld op haar kop gaan staan. Het gebeurt toch.

 

Nu zit ik natuurlijk weer met je. Mag ik het weer gaan uitleggen. Waarom? Goh het was hij daar! Wie? Wel ehh dat vleugje dingetje diertje dat mijn verstand op nul zet en mijn hart op overdrive.

 

Ik was mijn handen in onschuld. Het overkwam me gewoon.

19:14 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

kanttekening Kan liefde dan niet spannend zijn?

Gepost door: Elise | 24-08-07

Ik denk dat Liefde spannend kan zijn. Niet de vluchtige "ik maak het mezelf spannend" spanning, maar een gevoel dat het oppervlakkige overstijgt. Ik wilde de Liefde niet beledigen, en zeker niet zij die Haar aanbidden. :-) x

Gepost door: La fille Cé. | 25-08-07

Je bent prachtig zoals je schrijft, met zo veel liefde en respect voor de mensen die je omringen, je verdient het om gelukkig te zijn.
Je verdient het om het leven te ontdekken zonder schuldgevoel.
Geniet van de mogelijkheid je ziel te ontrafelen. Wat er binnen in je leeft is grenzeloos. Het is fijn om het leven en al zijn mysteries te leren kennen.
Wij zijn vrouwen en we zijn vreemde, mysterieuze wezens die bestaan uit tegenstrijdigheden. Soms zelfverzekerd, maar tegelijkertijd ook zeer onzeker. De truck bestaat er in gelukkig te zijn om beide.
Ik wens je nog heel veel schrijfgenot en vergeet nooit:
We moeten van het leven genieten, Cé, elke dag.

Gepost door: Anna | 25-08-07

"Ik was mijn handen in onschuld. Het overkwam me gewoon."

Dat doet me denken aan een dialoog uit "Walk the line":

Johnny Cash: It's all right, it just happened.
June Carter: Just happened?
Johnny Cash: Yeah.
June Carter: You wear black 'cause you can't find anything else to wear? You found your sound 'cause you can't play no better? You just tried to kiss me because "it just happened?" You should try take credit for something every once in a while, John.

Gepost door: Oran | 26-08-07

om het weer even op die positieve evoluties terug te komen,
dat je niet meer over jezelf schrijft in dezelfde persoon, dat vind ik ook beter zo

Gepost door: Soet | 11-09-07

wat een vreselijke post was die vorige :)
wat ik dus wilde zeggen was:

om even op die positieve evoluties terug te komen,
dat je niet meer over jezelf schrijft in derde persoon, dat vind ik ook beter zo

pff waar de rest vandaan kwam :) don't ask me

Gepost door: Soet | 11-09-07

Dankje, nochtans hou ik ervan om mezelf vanop afstand te bekijken en zo te schrijven. Ik beloof niets voor volgende post ;-). Edoch ben ik erg blij met je reactie, liefste Soet, en dankje voor de heerlijke namiddag...

Gepost door: La fille Cé | 11-09-07

De commentaren zijn gesloten.