26-06-07

~ Voor de fotografeerder ~

 

hij ziet, zij schreef

het kleine kaartje aan

de deur: tot ooit.

(is zij onkusbaar?)

 

abrupt gestopt met

stromen wispelturig

als het weer

 

het leven.

(en wij kletsnat er middenin)

 

jij en ik 

de dagen die ik

toeval noemde

 

omdat een taal nooit

mooier was dan jij die

de en het verplicht

verwarde onder

dat zweem van

russisch blauw.

 

bijt me.

tot gauw.

 

14:58 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-06-07

~ Weerloze woorden ~

 

Ze pakte zijn hand, klemde het hare eromheen en legde het in haar hals, precies op de plek waar de slagader aan een razendsnel tempo het bloed doorheen haar lichaam pompte.

 

Ik moet je iets zeggen maar ik durf niet.

 

Zo lag ze daar talloze minuten en kwartieren, muisstil, terwijl geruisloze tranen vanuit haar ooghoeken over haar wang op het bed uiteenspatten. Behoedzaam richtte ze zich op en begon, stotterend. Gebroken zinnen waren het, waarin woorden als ‘perfect’, ‘bang’, ‘verdriet’ en ‘gemis’ meermaals hun opwachting maakten. En hij bleef maar door haar golvende haren strijken en ze voelde zijn hart kloppen tegen haar oor.

 

Het spijt me dat ik je deed huilen.

 

Hij zette die weerloze woorden kracht bij door haar zachtjes in slaap te wiegen, haar schouder vaderlijk te kussen en zijn vingers in de hare te verstrengelen. Gedachten slingerden gevaarlijk snel door haar hoofd.

 

Ik ga schrijven over onze laatste nacht. En huilen. En toch maar glimlachen omdat het allemaal veel erger kon. Omdat ik jouw hart had kunnen breken en jij het mijne. Ik ga schrijven en mezelf verwensen omwille van al die mensen die dit zullen lezen en meewarig hun hoofd zullen schudden. Omwille van het medelijden dat onnodig is. Omwille van het sprookje dat ik verzon en het drama dat ik kreeg. Omwille van jij met je hemelsblauwe ogen en je veel te kleine baardje die ik aanbad omdat je onbereikbaar bleef.

13:23 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

07-06-07

~ Binary code ~

 

Weken later en nog steeds schrijft ze over diezelfde. Het wordt te heet onder haar voeten. Ze laat te pas en onpas vallen dat haar vrijheid heilig is, dat ze wil aanbidden zonder aanbeden te worden en dat haar ware liefde wacht in andere oorden en verre tijden.

 

And yet she keeps on binary code kissing.

 

Zo wordt het gevaarlijk. Als romantiek niet langer het plaatje is uit Liefdes Grote Prentenboek. Het is levensecht. Het ruikt naar menselijk zweet. Het smaakt naar mentos (en naar meer). Het voelt niet zijdezacht maar hobbelig en oneffen. Het rukt alle woorden uit haar mond en ontneemt haar het vermogen hemelshoge lofredes aan te heffen.

 

And yet…

 

Dan maakt hij een grapje. Dan streelt ze zijn veel te blonde baardje dat niet groot wil worden. Dan fonkelen die veel te blauwe ogen en dan klemt hij zijn lippen op elkaar. Grapje. Een kus wordt dan ineens een onverklaarbaar fenomeen vol krachtwerking en onderdruk. En ze zegt bijt me maar hij weigert.

 

Het wordt middernacht en hij gebiedt haar in elke taal die hij niet machtig is. Je moet gaan slapen. Schlaafen gaan. Dormier. Ze klemt hem vast vol ongeloof want morgen moet ze niet zuchten boven boeken. Ze moet geen ellenlange reeksen woorden door haar hersens jagen. En hij zegt ga nu maar zij weigert.

 

Ze kijkt nog in zijn spiegel. Knoopje dicht en haardos weer fatsoenlijk. Onderweg loopt ze te denken waar dit begon en waar het eindigen zal. En of het helpt je ogen te sluiten. Of het morgen duidelijker wordt. Of de liefde weer een nieuw gezicht kreeg in dit veel te gekke leven. Of het enkel egoïsme is, verpakt in warme huid en kloppend hart. Ze slikt en zucht en haalt geruisloos haar schouders op. Deur dicht en wekker kwart na acht.

 

And yet she keeps on binary code kissing.

 

 

12:34 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |