12-06-07

~ Weerloze woorden ~

 

Ze pakte zijn hand, klemde het hare eromheen en legde het in haar hals, precies op de plek waar de slagader aan een razendsnel tempo het bloed doorheen haar lichaam pompte.

 

Ik moet je iets zeggen maar ik durf niet.

 

Zo lag ze daar talloze minuten en kwartieren, muisstil, terwijl geruisloze tranen vanuit haar ooghoeken over haar wang op het bed uiteenspatten. Behoedzaam richtte ze zich op en begon, stotterend. Gebroken zinnen waren het, waarin woorden als ‘perfect’, ‘bang’, ‘verdriet’ en ‘gemis’ meermaals hun opwachting maakten. En hij bleef maar door haar golvende haren strijken en ze voelde zijn hart kloppen tegen haar oor.

 

Het spijt me dat ik je deed huilen.

 

Hij zette die weerloze woorden kracht bij door haar zachtjes in slaap te wiegen, haar schouder vaderlijk te kussen en zijn vingers in de hare te verstrengelen. Gedachten slingerden gevaarlijk snel door haar hoofd.

 

Ik ga schrijven over onze laatste nacht. En huilen. En toch maar glimlachen omdat het allemaal veel erger kon. Omdat ik jouw hart had kunnen breken en jij het mijne. Ik ga schrijven en mezelf verwensen omwille van al die mensen die dit zullen lezen en meewarig hun hoofd zullen schudden. Omwille van het medelijden dat onnodig is. Omwille van het sprookje dat ik verzon en het drama dat ik kreeg. Omwille van jij met je hemelsblauwe ogen en je veel te kleine baardje die ik aanbad omdat je onbereikbaar bleef.

13:23 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Alverman toch ! Wat schrijf je mooie dingen :)

Gepost door: SuicidalJaaQ | 12-06-07

iets zegt me dat ik dit eerder las, al dan niet in mijn allereigenste geheugen.
Heel erg mooi geschreven, wat doe je dat goed zo

Gepost door: Paul | 12-06-07

Te agradezco muchísimo m'n beste Jaaq, voor het willen ontvangen van mijn nachtelijke telefonische noodkreet...

Gepost door: Crazy Soewz | 13-06-07

melancholia romantica doet me denken aan mijn jeguide jaren waarin ik me wentelde in romatnische melancholie

Gepost door: jeronimo | 13-06-07

Ik vind het mooi hoe je schrijft, maar kan dat niet meer straight-to-the-point. als jij al jouw "vriendjes" zo behandelt met al die poezige strelende woorden dan ben ik blij dat ik niet ganse dagen in je buurt ben!

Gepost door: Dieter | 13-06-07

Beste Dieter Het lijkt me wat vreemd iemand op te merken dat haar schrijfstijl meer straigt-to-the point moet zijn, als je kunt lezen dat die al meer dan een jaar quasi onveranderd dromerig is. Da's nu eenmaal de aard van het beestje! Hoewel ik eerlijk toegeef dat ik m'n best doe wat directer te zijn.

Verder veronderstel ik dat je me nog nooit van gezicht tot gezicht gesproken hebt. Want mijn vele "vriendjes" en evenvele vriendinnen zullen u unaniem van repliek dienen dat ik de meest spontane en rechtuit/flapuit tot in het ergerlijke toe ben die ze kennen. Ik nodig u dan ook gaarne uit één dezer dagen/weken/maanden eens in mijn buurt te vertoeven. ;-) Je zou nog eens van mening kunnen veranderen...

~ indien je me toch reeds in het echt gesproken hebt, gelieve me dan in het vervolg in levende lijve ehh aan te vallen ~

Gepost door: Cécilia | 13-06-07

ik ben een mietje

Gepost door: Dieter | 13-06-07

Mooi zo, ik hou wel van mietjes.

Gepost door: Cécilia | 13-06-07

Way to go Soes Ik denk, Dieter, dat ik wel in de juiste positie vertoef, en er zullen nog vele anderen zijn met mij, om te zeggen dat rond Suzan vertoeven steevast een ware belevenis is. Een verwennerij voor elk zintuig, een trip voor the brain.

Merci Suusje.

Gepost door: an addict | 14-06-07

Ik ken u beter dan je denkt suzan. Maar ik neem u op uw woord, de volgende keer als ik je tegenkom dan spreek ik er u over aan :-)!

Gepost door: Dieter | 16-06-07

jij bent wie
ik zou willen
zijn

en alleen al daarom
ben ik blij
dat het niet zo is

Gepost door: Groene zebra | 19-06-07

De commentaren zijn gesloten.