30-10-06

~ La pasión ~

 

Geplaagd door writer’s blocks en ander ongein liet ik het reeds meermaals aan me voorbijgaan hier nog wat van waarde te droppen. Mijn eerder vermelde memeetje zweert bij een gedichtje dat als volgt aanvangt: “ Het is goed in eigen hart te kijken, even voor het slapengaan…” Daar mijn liefde voor dat kranige vrouwtje buiten kijf staat en ik op dit eigenste moment niets omhanden heb wat meer nut kan hebben dan bovenstaande, laat ik me verleiden.

 

Weerom aarzel ik, beschaamd om alle onafgewerkte stukjes die verscheidene ordinators ontsieren. De goddelijkste groep die dit landje rijk is, vult deze kamer met haar “little arithmetics” en mijn twee kleine kotgenootjes ademen zachtjes in hun zelfgeïmproviseerde holletje. Pasha en Cecilia heten ze. Dat kan ik er hier terloops nog bij vermelden. Dat het twee muisjes zijn had u onderhand wel zelf bedacht. Dat eentje op illegale wijze dit land binnengesmokkeld werd na een uiterst spannende vliegreis vanuit Barcelona zal u hopelijk nog net tot een glimlach bewegen.

 

Misschien is deze banale avond wel het uigelezen moment om u wat trivia omtrent mijn momentane bestaan toe te vertrouwen. Indien dit door u nog niet geweten was, mijn 59 kilo omvattende lijf bevindt zich in wat ongetwijfeld ’s lands mooiste stad genoemd mag worden. Waar de kasseien je val breken nadat tramsporen je onderuithaalden en waar het dreadlockgehalte tot het hoogste aller steden gerekend mag worden, waar de vreemdste creaturen de gekste zaken uitvoeren en waar af en toe een goddelijk plekje te vinden is, verborgen tussen sociale wijken en vuile wegen…

 

Indien u zich nog af zou vragen waarmee ik mijn godganse dagen vul ~ zich onthouden indien niet geïnteresseerd ~ dan kan ik gedeeltelijk aan uw vraag tegemoetkomen. Ik verdiep me afwisselend in de taal van Remco Campert en Pablo Neruda hoewel dit amper een nine-to-fivejob genoemd kan worden. Verder worden mijn dagen bezocht door allerlei uiteenlopende figuren en vooral dan door deze die afgelopen zomer kleurden.

 

Waarom ik u elke relevante informatie omtrent mijn gevoelsleven onthoud? Waarom ik schamele stukjes tekst vul met allerhande nutteloze weetjes? Waar la pasión gebleven is? Ik kan u enkel van de repliek dienen dat deze vragen mij evenzeer bezighouden als u.

 

Zie dit dus niet als een zwanenzang mijner avonturen. Dat is het allerminst. Meer dan anders is het een schreeuw, een smeekbede aan de Muze dat Zij mij dra weer van Liefde moge voorzien.

 

Envoi

 

Even klaart mijn gezicht op, wanneer de gloed van een tiental dagen geleden mijn lichaam opnieuw verwarmt. Ik volg mijn vingertop die dat compacte lijf verkent, mijn ogen die aan de zijne gekluisterd blijven. Mijn huid tintelt nog na van die ene aanraking, mijn oren zinderen en een zucht ontsnapt me terwijl hij de laatste woorden van deze tekst met zijn goddelijke stem begeleidt: “Oh where oh where can my baby be…”

 

Dolend,

 

je Cé

 

http://www.youtube.com/watch?v=D83fH6BWVGA

22:54 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-10-06

~ Aftiteling ~

 

Je ogen. Het zijn je ogen. Die blik waarmee je dwars door alles heen lijkt te staren. Wat hou ik van dat paar indringende kijkers dat de wereld en bijwijlen ook dit kind priemend in de gaten houdt. Je ogen als spiegel van je ziel, van je databank van vlees en bloed waar je het kleinste detail in opslaat. Twee magneten die me aantrekken terwijl de werkelijkheid me teleurstelt: jij en ik, wij delen dezelfde bouwstof niet…

 

Even glimlach ik argeloos, een beetje uit de lucht gegrepen wanneer jij mijlen van me vandaan hetzelfde poogt te doen. Ik bevind me in de stereotiepe pose. Neergezeten op het nagelnieuwe paarse dekbed bezaaid met krulletjes, hoofd tegen de muur geplaatst, armen om de knieën, ogen gesloten, zucht ik en denk ik aan jou. Jij die op datzelfde moment je dochtertje onderstopt of pas thuiskomt en zapt op je gigantische flatscreen. Jij die vlug even bij een goede vriend binnenspringt en daar getrakteerd wordt op een cola, die even je hoofd toont op een verplicht feestje. Jij die misschien wel dezelfde pose aanneemt als deze kotstudente. Alleen hou jij je ogen open en je staart naar het plafond, je afvragend hoe het heeft gekund dat je leven plots in zo’n stroomversnelling terecht is gekomen…

 

Ik aanbid je lichaam. Ik hou van je lichaam zoals het gehuld is in een blauwe overall. Ik ben gek op je lichaam wanneer het in een maatpak gestoken wordt. Ik aanbid je lichaam naakt. Naakt zoals het nooit helemaal naakt zal zijn. Verborgen door een laag die aan je huid kleeft. Tot je hem afgooit. Tot je hem afwerpt wanneer je ’s avonds in je met donkerrode lakens bedekte bed stapt en je ogen sluit voor heel even.

 

En wanneer ik datzelfde ritueel beleef, mijn rode rokje over mijn zwarte nylons naar beneden schuif en daarna diezelfde zwarte laag van mijn benen rol, wanneer ik mezelf in een nachtkleedje wurm en onder datzelfde krullerig paarse donsdeken mijn dromen tegemoet stap, neem ik je mee. En heel even krijgt Freud gelijk. Jij die onder mijn bewuste zweeft, komt naar boven in mijn dromen. Opeens ben je nog mooier, nu je niet meer aan de maten van een beeldscherm voldoet. Levensecht word je en driedimensioneel. Je diepe warme stem klinkt niet meer krakend galmend maar helemaal jezelf. Jezelf zoals ik je zie. Veel te spannend wordt het wanneer we achtervolgd worden en een schuilplaats moeten vinden. Op het cruciale punt, het hoogtepunt, de spanning die ondraaglijk wordt, dan schrik ik wakker en lees dat het half negen is. Ver weg in die aflevering van mijn droom verschijnt de aftiteling. Je legt je hand op mijn wang en kijkt me indringend aan. Een geweerschot klinkt in de verte. Ik moet gaan, fluister je en je verdwijnt met de ochtendnevel. Ik stap uit bed en graai de pot bosbessenyoghurt uit de koelkast. Er ligt een origami vogeltje op mijn kussen. Ik wrijf me in de ogen en grinnik om mezelf…

 

Dromerig,

 

je Cé.

 

http://www.fox.com/prisonbreak

11:20 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-10-06

~ Als ze lacht ~

 

Ik word vrolijk van dit lied, en een beetje melancholisch. Die glimlach op mijn door  studentikoze vermoeidheid getekende gezicht wordt aangevuld met een traan veroorzaakt door ontroering. De vraag waarom is hier niet aan de orde. Dit lied leeft.

 

De vraag waarom ik hier al weken geen letter meer gedropt heb, zal u veel prangender lijken, en terecht uiteraard. Als het u een troost zou wezen, het karton dat als papiermand dienst doet, mijn laptop evenals verscheidene computers die aan anderen toebehoren bevatten lapjes tekst die ik produceerde met als doel ze hier achter te laten. Echter ze waren onafgewerkt en/of doorstonden mijn bikkelharde zelfkritiek niet. Eentje dat ik argeloos liet slingeren op een vreemde pc, wil ik wel met u delen, als stimulans om het verhaal van vorige maand alsnog aan het wereldwijde web toe te vertrouwen.

 

~ “Daar het vandaag mijn verjaardag is ~ daarvoor hoeft geen poëtische omschrijving ~ en ik me dus wel een beetje gelukkig voel, wijd ik me voor het eerst sinds lange tijd weer eens aan het nobelste aller levenstaken: schrijven. U bent nog onwetend over al mijn avonturen van afgelopen maand… U hebt geen letter vernomen over mijn vijfdaagse verovering van Barcelona, over mijn eerste aanraking met De Groote Studentenstadt, over het fenomenale verrassingsfeest dat m’n marsman samen met m’n verwekster organiseerde en uiteindelijk over mijn momentane verblijf bij wat ik zonder schroom de leukste familie van Groot Gent zou noemen. Bij deze steek ik van wal.” ~

 

Vol nobele doelen,

 

je Cé.

 

Als ze lacht ~ Yevgueni

 

Ze is niet altijd even vrolijk en dat ligt ook wel eens aan mij
En een beetje aan de weerman, maar die maakt ook niemand blij
Met al zijn miezerige buien, daar heeft zij geen boodschap aan
zij wil alle dagen zon en als het moet eens een orkaan

Maar net als hem blijf ik proberen, elke dag een flauwe mop
En plots is daar dan toch die glimlach, en dan klaart alles hier weer op

Want als ze lacht breekt de hele hemel open
Echt ik waan me in de tropen
't is echt machtig als ze lacht
Als ze lacht baad ik uren in de zon,
ik wou dat ik dat voor haar kon,
wat zij voor mij doet als ze lacht


'k Ben ook niet altijd even vrolijk maar dat ligt echt wel niet aan mij
want zelfs met Martine om zeven is er maar zelden goed nieuws bij
Of toch, een nieuwe prins geboren, zelfs nog beter een dolfijn
Maar dan een stuk of honderd plaatsen waar ze weer aan 't vechten zijn

Er is nochtans niet zoveel nodig, misschien meer vrouwen aan de macht
Dan zeg ik schat jij zou dat kunnen, en echt ik meen het, maar zij lacht

En als ze lacht, is het even wereldvrede
is de laatste strijd gestreden
't is echt machtig als ze lacht
Als ze lacht, baad ik uren in de zon
ik wou dat ik dat voor haar kon
wat zij voor mij doet als ze lacht
Ja, ik wou echt dat ik dat voor haar kon zijn

 

(en oprechte dank aan de Stella-fan die dit liedje voor het eerst op mijn romantische oren losliet)

 

http://www.yevgueni.be/content/cd.php

20:14 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |