29-05-06

~ Tu veux voir ma chatte? ~

 

« Un homme, il ne peut pas comprendre ça, les mouvements de la nature. » dixit Lila, het hoofdpersonage uit de film “Lila dit ça” die ik gisteren vol genoegen bekeken heb. De film opent met een magistrale vraag: “Tu veux voir ma chatte?” Lila provoceert en vertedert tegelijk. Bloedmooi als ze is met haar hemelsblonde lokken en haar melkwitte huid, worden alle jongens in haar buurt verliefd op haar. Maar zij koos hém uit, Chimo, de negentienjarige Marokkaan met “een huid als olijfolie”.

 

Onze hypocriete samenleving zou haar wel eens een sletje durven noemen, die Lila die moeiteloos woorden als pijpen, likken, porno en lul doorheen haar pikante gesprekken weeft. Toch blijft ze stijlvol en immer onbereikbaar voor al wie minder dan eerbare doelen voor ogen heeft.

 

Chimo. Hij zwijgt en luistert vol ongeloof. Hij wil schrijver worden en zij geeft hem hopen stof tot nadenken, handenvol romantische taferelen die haarscherp op zijn netvlies gebrand zullen blijven. Zoals toen Lila en hij samen op een motorfietsje zaten en door een verlaten industrieterrein scheurden. Zij met haar naakte billen bijna op zijn schoot, glimlachend en genietend… Ze merkte zijn opwinding en stak haar hand in zijn broek om hem op de meest poëtische wijze van zijn lijden te verlossen. Pure lyriek. Liefde op de meest directe wijze. Zou hun wereld dit zomaar kunnen verdragen?

 

Ik hoop dat er meer Lila’s zullen volgen… Meer mensen die durven beleven en zeggen waar het op staat. Waarom stiekem en alleen van achter je beeldscherm naar naakte vrouwen en mannen kijken? Wie durft nog naar iemand toestappen en zeggen: hé wat ben je mooi… ?

18:00 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.