23-05-06

~ Doelloos glimlachen ~

 
Het is allemaal nog een beetje zoeken. Misschien heb ik vandaag niets noemenswaardigs te melden. Zou het kunnen dat ik zomaar schrijf? Is het mogelijk dat ik ergens de hoop koester dat een sterveling deze letters, deze zorgvuldig samengerijgde woorden graag leest?
 
Onzekerheid is een sluimerend kwaad. Ook zij die reeds genoeg zekerheid vonden een virtueel logboek op te stellen, worden erdoor gekweld.
 
Dagen als deze, waarop het hemelse water met bakken de aarde overspoelt, voelen doorgaans nogal dubieus aan. Alles lijkt grijs. Mensen zijn nukkig. Kapsels verwoest en kleren plakkerig schurend om vochtige lijven. Fietsers vloeken en secretaresses zuchten wanneer ze een blik naar buiten werpen.
 
En toch... Omstandigheden ~ wat men sportdag zou noemen ~ bezorgden me vandaag een heerlijke dag in de regen. Het water klettert ritmisch op je natte haren. Je speciaal voor deze dag uitgekozen (lees: marginale) kleren vormen een slurpend omhulsel rondom je lichaam. Je blauwe kousen soppen in je groene schoenen. Schoenen die naarmate de dag vordert bruiner en bruiner worden. Je kan niets dan glimlachen. Doelloos glimlachen. Indien iemand me zou vragen geluk te definiëren, zou ik overwegen dit te antwoorden. Doelloos glimlachen.
 
Je verborgen angsten overwinnen. Een achteloze klasgenoot omhelzen omdat een fysicatest uitgesteld wordt. Je longen uit je lijf schreeuwen om de jongen aan te moedigen die jou morgen misschien weer zal afsnauwen.
 
Dagen als deze laten het beste uit jezelf opborrelen. We moedigen elkaar aan, we helpen en dollen, we schateren en huilen tegelijk. Er is zelfs ruimte voor omhelzingen en lieve woordjes, voor steun en prikkelende suggesties.
 
Ik hou er zo van als mensen zichzelf tonen zoals ze zijn.
 
Hij kijkt bewonderend naar haar.
Zij wrijft haast onmerkbaar over zijn schouder.
 
je Cé.

17:48 Gepost door La fille C | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Is there a love that is more pure than the love between a woman and another woman? De blogs bulken van de wannabe's, maar hierzo is een talent neergestreken.

Maar dit wist Je natuurlijk wel al :-)

Je weet wel wie.*

Gepost door: Ta... | 23-05-06

Insgelijks ? Ik kan de vorige reactie slechts bevestigen.

Gepost door: Markus le Lion | 31-05-06

De commentaren zijn gesloten.